Biologische Runder Hamburger

 

Wat heb je nodig voor 2 hamburgers

  • 250 gram biologische rundergehakt
  • ½ avocado
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels bio mayonaise
  • 1 kleine rode peper
  • 3 grote kastanje champignons
  • 2 tomaten
  • 2 kleine uitjes
  • 2 theelepels Garam Masala of andere kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 2 spelt broodjes
  • Wat olie om te bakken

Zo maak je de hamburgers

  1. Meng het gehakt met de kruiden en de uitgeperste of fijngesneden knoflook.
  2. Draai er 2 ballen van en druk ze met een lepel plat.
  3. Bak de hamburgers in de olie rondom bruin op een hoog vuur.
  4. Zet het vuur lager en laat ze langzaam garen, keer regelmatig de hamburgers.
  5. Intussen snij je de champignons in plakjes en de ui in ringen.
  6. Bak deze even aan zodat de uitjes glazig zijn en de champignons verkleuren. Strooi er wat kruiden over.
  7. Schep de avocado in een hoge beker , doe er een fijngesneden tomaat bij, de yoghurt, mayonaise en de fijngesneden pepertje en blender het tot een gladde saus.
  8. Snij het speltbroodje open en leg er de hamburger op, de champignons en ui en de saus. Eventueel kunt u er nog wat mayonaise op doen en een tomaat in ringen gesneden.

Eet smakelijk