Biologische Runder Hamburger
Wat heb je nodig voor 2 hamburgers
- 250 gram biologische rundergehakt
- ½ avocado
- 3 eetlepels yoghurt
- 2 eetlepels bio mayonaise
- 1 kleine rode peper
- 3 grote kastanje champignons
- 2 tomaten
- 2 kleine uitjes
- 2 theelepels Garam Masala of andere kruiden
- 1 teentje knoflook
- 2 spelt broodjes
- Wat olie om te bakken
Zo maak je de hamburgers
- Meng het gehakt met de kruiden en de uitgeperste of fijngesneden knoflook.
- Draai er 2 ballen van en druk ze met een lepel plat.
- Bak de hamburgers in de olie rondom bruin op een hoog vuur.
- Zet het vuur lager en laat ze langzaam garen, keer regelmatig de hamburgers.
- Intussen snij je de champignons in plakjes en de ui in ringen.
- Bak deze even aan zodat de uitjes glazig zijn en de champignons verkleuren. Strooi er wat kruiden over.
- Schep de avocado in een hoge beker , doe er een fijngesneden tomaat bij, de yoghurt, mayonaise en de fijngesneden pepertje en blender het tot een gladde saus.
- Snij het speltbroodje open en leg er de hamburger op, de champignons en ui en de saus. Eventueel kunt u er nog wat mayonaise op doen en een tomaat in ringen gesneden.
Eet smakelijk